Terug

Volg Vandaag Inside

Vijf verdachten in België blijven vastzitten

Vijf verdachten in België blijven vastzitten

16 okt 2018, 23:20

TONGEREN (ANP) - In het onderzoek naar omvangrijke fraude in het Belgische profvoetbal is de hechtenis van negen verdachten met een maand verlengd. Vijf van hen blijven in detentie, de andere vier komen onder elektronisch toezicht. Dat heeft de raadkamer in Tongeren besloten.

De vijf verdachten die in hun cel moeten blijven, zijn de makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat, scheidsrechter Bart Vertenten, ex-advocaat Laurent Denis en Olivier Somers (mede-eigenaar KV Mechelen). Het viertal dat voorlopig de zaak thuis onder elektronisch toezicht mag afwachten, bestaat uit de makelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski, Maria Bolgojevska (de vriendin van Veljkovic) en Thierry Steemans (financieel directeur KV Mechelen). De negen verdachten hebben nog 24 uur de tijd om in beroep te gaan.

Het federaal parket in België pakte vorige week in het kader van de operatie 'Propere Handen' 29 personen op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.