Terug

Volg Vandaag Inside

Vijf spelers Oranje Onder-19 naar huis gestuurd na vrouwelijk bezoek op kamer

Vijf spelers Oranje Onder-19 naar huis gestuurd na vrouwelijk bezoek op kamer

7 sep 2021, 10:03

Vijf spelers van Oranje Onder-19 ontbraken maandag tijdens de interland met de leeftijdsgenoten van Italië, en nu is duidelijk waarom. De voetballers zijn door bondscoach Bert Konterman weggestuurd omdat er vrouwelijk bezoek op een hotelkamer aanwezig zou zijn geweest. 

Volgens De Telegraaf zouden Ar’jany Martha (Ajax) en Mimeirhel Benita (Feyenoord) het vrouwelijk gezelschap hebben uitgenodigd, maar ook Xavi Simons (PSG), Naci Ünüvar en Rio Hillen (beiden Ajax) konden hun koffer pakken. Het drietal zou op de desbetreffende kamer een kijkje hebben genomen. 

‘Het klopt dat KNVB-coach Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs’, laat een woordvoerder van de KNVB desgevraagd weten. 

'Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen', vervolgt de woordvoerder in gesprek met De Telegraaf. 'Er wordt een zogenoemde 'voetbalbubbel' gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren. Verder doen wij hier geen inhoudelijke uitspraken over.'

Eerder werd ook Dillon Hoogewerf (Manchester United) weggestuurd door Konterman. De aanvaller overtrad geen coronaregels maar is huiswaarts gestuurd wegens herhaaldelijk te laat komen. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.