Terug

Volg Vandaag Inside

'Vier standvastige Super League-clubs mogelijk twee jaar uitgesloten van Europees voetbal'

'Vier standvastige Super League-clubs mogelijk twee jaar uitgesloten van Europees voetbal'

5 mei 2021, 21:47

Real Madrid, Barcelona, AC Milan en Juventus worden mogelijk twee jaar uitgesloten van Europees voetbal. Deze vier Europese topclubs hebben nog niet duidelijk afstand genomen van de Super League, en de UEFA legt hen mogelijk een zware disciplinaire straf op, zo melden bronnen aan ESPN. Een tweejarige uitsluiting uit de Champions League en de Europa League is de maximale straf die de UEFA op kan leggen.

ESPN meldt dat de UEFA de laatste tien dagen in gesprek is geweest met de teams die deel zouden gaan nemen aan de Super League, om tot een lagere straf te komen en een formele toezegging te krijgen dat de Super League er niet komt. Met Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham zou woensdag een overeenkomst zijn bereikt. Daarnaast zou een akkoord met Internazionale dichtbij zijn. Real Madrid, Barcelona, AC Milan en Juventus weigeren echter toe te geven, waardoor voor deze clubs een zware straf dreigt. De vier standvastige clubs denken echter sterk te staan, omdat ze in aangeleverde documenten aan de UEFA en de FIFA toestemming hebben gevraagd voor oprichting van de Super League.

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, zei eerder dat er per club gekeken zal worden naar een gepaste straf. Ceferin zag daarbij een duidelijk verschil tussen de Engelse clubs en de andere zes: 'De Engelsen gaven hun fout toe en trokken zich als eerste terug. Voor mij zijn er drie groepen: de zes Engelse clubs, de drie die zich daarna terugtrokken (Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale) en de andere clubs die nog denken dat de aarde plat is en de Super League nog steeds bestaat (Juventus, Barcelona en Real Madrid.) En er gaat een groot verschil tussen die drie groepen komen, maar iedereen zal verantwoordelijk worden gehouden.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.