Terug

Volg Vandaag Inside

Vier Oranje-internationals genomineerd voor UEFA Team of the Year

Vier Oranje-internationals genomineerd voor UEFA Team of the Year

1 dec 2020, 14:48

Vier Oranje-internationals bij de mannen en vijf bij de vrouwen zijn genomineerd voor een plaats in het Elftal van het Jaar van de Europese voetbalbond UEFA. Bij de mannen gaat het om Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Hans Hateboer en Virgil van Dijk.

Voor het beste vrouwenelftal van het jaar kunnen voetbalfans onder meer kiezen uit Vivianne Miedema, Jill Roord, Daniëlle van de Donk, Dominique Janssen en Sari van Veenendaal. Er kan tot januari worden gestemd op de website van de UEFA.

Het gaat om voetballers die actief zijn voor een Europees clubteam. De genomineerden werden gekozen door een panel van de Europese voetbalbond. De meeste spelers bij de mannen komen van Bayern München. De winnaar van de Champions League heeft liefst tien kanshebbers. Cristiano Ronaldo, ploeggenoot van De Ligt bij Juventus, stond al veertien keer in de UEFA.com Ploeg van het Jaar en is recordhouder. Eeuwige rivaal Lionel Messi (11 keer) volgt als tweede. Vorig jaar werden De Ligt, Van Dijk en Frenkie de Jong verkozen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.