Terug

Volg Vandaag Inside

Vier Nederlandse middenvelders genomineerd voor Gouden Bal-team

Vier Nederlandse middenvelders genomineerd voor Gouden Bal-team

12 okt 2020, 20:54

Johan Neeskens, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf en Ruud Gullit zijn genomineerd voor het 'ultieme' voetbalelftal dat France Football dit jaar samenstelt. De vier Nederlanders behoren tot de veertig genomineerde middenvelders. Neeskens, Rijkaard en Seedorf zijn als verdedigende middenvelder geselecteerd, Gullit als aanvallende middenvelder. Vorige week al werden keeper Edwin van der Sar en de verdedigers Wim Suurbier (rechtsback), Ronald Koeman (centraal) en Ruud Krol (linksback) genomineerd.

Het Franse voetbalmagazine France Football reikt sinds 1956 ieder jaar de Gouden Bal uit aan de voetballer van het jaar, maar die verkiezing is in 2020 geschrapt vanwege het coronavirus. In plaats daarvan gaat France Football op zoek naar het 'beste' elftal ooit. Het voetbalmagazine heeft voor iedere positie tien spelers genomineerd. De ruim 170 voetbaljournalisten vanuit de hele wereld die mogen stemmen, kiezen per positie wie ze de beste speler aller tijden vinden. Het moet leiden tot het 'Ballon d'Or Dream Team'.

Het Dream Team wordt geformeerd in een 3-4-3-opstelling. Volgende week worden de genomineerde aanvallers onthuld. Volgens France Football gaat het in deze verkiezing niet zozeer om het aantal prijzen dat een speler heeft gewonnen, maar om zijn talent, klasse en invloed op het voetbal. In december wordt het 'ultieme' elftal gepresenteerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.