Terug

Volg Vandaag Inside

Vier jaar cel corrupte voetbalbaas Brazilië

Vier jaar cel corrupte voetbalbaas Brazilië

22 aug 2018, 22:45

NEW YORK (ANP) - Het grootschalige Amerikaanse onderzoek naar corruptie binnen de wereldvoetbalbond FIFA heeft weer tot een veroordeling geleid. Een rechter in New York is van mening dat José Maria Marin, voormalig voorzitter van de Braziliaanse bond, voor vier jaar de cel in moet voor het aannemen van steekpenningen. Marin zat al ruim een jaar in voorarrest in Zwitserland en in de Verenigde Staten.

De 86-jarige Braziliaan behoort tot de zeven voetbalbobo's die eind mei 2015 in een hotel in Zürich werden opgepakt, vlak voor het verkiezingscongres van de FIFA. Marin had enkele weken eerder het voorzitterschap van de Braziliaanse bond overgedragen aan Marco Polo Del Nero. Hij was ook voorzitter van het organisatiecomité van het WK 2014 in Brazilië. Marin werd eind 2015 uitgeleverd aan de VS.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.