Terug

Volg Vandaag Inside

Vier Eredivisieduels op zaterdag vervroegd vanwege winterweer

Vier Eredivisieduels op zaterdag vervroegd vanwege winterweer

11 feb 2021, 14:12

De vier voetbalwedstrijden die voor zaterdagavond op het programma staan in de Eredivisie zijn vervroegd in verband met het verwachte winterweer. Ajax wacht een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo en PSV speelt uit tegen ADO Den Haag.

"Normaal gesproken wordt bij een verwachte gevoelstemperatuur van -15 graden of lager gekeken of wedstrijden doorgang kunnen vinden of dat de aanvangstijden aangepast kunnen worden", aldus de KNVB. "Omdat de mogelijkheid bestaat dat de gevoelstemperatuur zaterdag later op de avond de -15 graden kan benaderen, vangen de wedstrijden eerder aan."

De aftrap van Heracles - Ajax zou om 21.00 uur plaatsvinden, maar er wordt in Almelo nu om 18.45 uur afgetrapt. Heracles is de nummer 10 van de Eredivisie, Ajax de koploper. ADO Den Haag - PSV gaat van 18.45 naar 16.30 uur. FC Groningen - PEC Zwolle en Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard zouden om 20.00 uur aanvangen. Die wedstrijden beginnen nu om respectievelijk 12.00 en 14.15 uur.

Zondag staan er ook vier duels op het programma; onder meer Vitesse, AZ en Feyenoord komen dan in actie. De speelronde wordt vrijdag ingeluid met RKC Waalwijk - FC Emmen. Die wedstrijd is ook vervroegd, van 20.00 naar 18.45 uur.

Afgelopen zondag gingen alle duels in de Eredivisie niet door vanwege de hevige sneeuwval. Op zaterdag werden de meeste wedstrijden vervroegd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.