VIDEOGOALS: Koopmeiners helpt Atalanta met twee goals aan punt bij Juventus

10 mrt 2024, 20:04

Dankzij twee treffers van Teun Koopmeiners heeft Atalanta met 2-2 gelijkgespeeld bij Juventus. De Oranje-international tekende tien minuten voor rust voor het openingsdoelpunt, waarna hij een kwartier voor tijd de eindstand op het bord zette.

Het was de zesde keer in zeven competitieduels dat Juventus puntenverlies leed. De ploeg van coach Massimiliano Allegri staat nu derde, met een achterstand van 17 punten op koploper Internazionale en 1 punt op AC Milan. Atalanta komt op gelijke hoogte met nummer 5 AS Roma, maar de concurrent komt later op zondag nog in actie.

Koopmeiners opende de score door een ingestudeerde vrije trap fraai binnen te schieten. Juventus draaide na rust de wedstrijd binnen een tijdsbestek van vier minuten om. Na een steekbal van Weston McKennie maakte Andrea Cambiaso de 1-1, waarna oud-Ajacied Arkadiusz Milik de thuisploeg op voorsprong schoot.

Koopmeiners schoot vijf minuten later de 2-2 binnen. Het was zijn tiende doelpunt in 25 competitieduels dit seizoen. Vorig seizoen kwam hij tot dezelfde score in 33 wedstrijden. De middenvelder was de enige Nederlander in de basis bij Atalanta. Hans Hateboer en Mitchel Bakker vielen in, Marten de Roon bleef op de bank.

In Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside, reageerde Jan Boskamp op de voorselectie van Oranje. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!