Videogoal: PSV leidt na half uur met 0-4 op bezoek bij sc Heerenveen

25 apr 2024, 18:59

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen de grens van honderd doelpunten in de Eredivisie gepasseerd. De Eindhovenaren leidden bij rust al met 5-0. Uitgerekend voormalig Heerenveen-speler Joey Veerman maakte in de 44e minuut de honderdste treffer voor PSV. Guus Til en Malik Tillman scoorden allebei twee keer.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 dat PSV minimaal honderd doelpunten maakte in de competitie. Toen kwam de teller uit op 103. Na donderdag staan er voor PSV nog drie wedstrijden op het programma. Het record van PSV is 117 doelpunten in één seizoen (1987/1988).

Ajax was de laatste ploeg die in de Eredivisie vaker dan honderd keer scoorde, dat was in het seizoen 2020/2021. Ajax trof toen 102 maal doel.

PSV kan later op donderdag de 25e landstitel veiligstellen als Feyenoord punten verspeelt bij Go Ahead Eagles.

PSV-trainer Peter Bosz blikte afgelopen vrijdag op de persconferentie vooruit naar het mogelijke kampioensduel tegen sc Heerenveen. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.