Videogoal: Messi leidt Inter Miami naar kwartfinales Leagues Cup met schitterende vrije trap

7 aug 2023, 08:16

Lionel Messi heeft Inter Miami naar de kwartfinales van het toernooi om de Leagues Cup geleid. De Argentijnse aanvoerder scoorde twee keer in het spectaculaire duel met FC Dallas, dat in 4-4 eindigde. Na de reguliere speeltijd volgde geen verlenging, maar werden direct strafschoppen genomen.

Messi benutte de eerste namens Inter Miami, waarna vier teamgenoten hetzelfde deden. Paxton Pomykal schoot de tweede penalty over namens FC Dallas.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Thuisclub Dallas stond 10 minuten voor tijd nog met 4-2 voor, maar gaf de winst in de slotfase uit handen. Na een eigen doelpunt van Dallas schoot Messi in de 85e minuut een vrije trap in de kruising. De Argentijn had al in de 6e minuut de score geopend op aangeven van linksback Jordi Alba, met wie hij eerder jarenlang voetbalde bij FC Barcelona. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de Argentijn met zijn linkerbeen raak.

De 36-jarige Messi heeft nu in vier wedstrijden voor zijn nieuwe Amerikaanse club al zeven keer gescoord. Vooral dankzij de Argentijnse aanwinst, enkele weken geleden overgekomen van Paris Saint-Germain, staat Inter Miami in de kwartfinales van de Leagues Cup, een toernooi voor clubs uit de Verenigde Staten en Mexico. De nationale competitie ligt in beide landen momenteel stil. De Amerikaanse MLS, waarin Inter Miami onderaan staat, wordt over twee weken hervat.