VIDEOGOAL: Matthijs de Ligt kopt raak voor Juventus in derby

18 feb 2022, 21:12

De 158e Turijnse voetbalderby tussen Juventus en Torino is geëindigd in een gelijkspel: 1-1. 'Juve' behield de vierde plaats in de Italiaanse Serie A en zag de achterstand op koploper AC Milan naar 8 punten groeien.

Matthijs de Ligt was de maker van de goal van Juventus. Hij kopte in de 13e minuut de bal keihard in de korte hoek uit een corner van Juan Cuadrado. Het was de zevende goal van de Nederlandse verdediger in de Italiaanse competitie.

De 'Oude Dame' kreeg het zwaar te verduren in de tweede helft. Torino had het beste van het spel en drong steeds meer aan. Na een dik uur viel de gelijkmaker. Spits Andrea Belotti rondde een voorzet van Josip Brekalo fraai af. Torino bleef na de goal de gevaarlijkste ploeg, maar er kwamen geen doelpunten meer bij.