Terug

Volg Vandaag Inside

Videogoal: 'Man in vorm' Malen opnieuw belangrijk voor Dortmund met goal en assists

Videogoal: 'Man in vorm' Malen opnieuw belangrijk voor Dortmund met goal en assists

13 mei 2023, 21:59

Donyell Malen heeft de hoop op het kampioenschap in Duitsland met Borussia Dortmund nog niet opgegeven. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie staat Dortmund 1 punt achter op koploper Bayern München. "We weten hoe spannend het is en hoe 'close' deze titelstrijd is. Daarom was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen", zei Malen na de zege van 5-2 op Borussia Mönchengladbach.

De oud-PSV'er opende al vroeg de score en gaf daarna de assist bij de twee doelpunten van Sébastien Haller. "Bij de 1-0 stond ik precies op de goede plek. Dat gaf een goed gevoel", aldus de 24-jarige aanvaller, die in zijn laatste acht wedstrijden in de Bundesliga voor acht doelpunten en vijf assists tekende. "Als ploeg stonden we er."

Haller, die met Ajax de afgelopen twee jaar kampioen werd, gelooft ook nog in de titel. "Ik ben altijd positief, waarom niet? Toen ik na mijn ziekte eindelijk weer kon voetballen, stonden we op de zesde plaats. Nu doen we mee om de titel. We moeten nederig blijven en hard werken, net als in de afgelopen weken en maanden. Dan zien we het wel", aldus de spits.

Dortmund speelt volgende week uit tegen FC Augsburg en sluit de Bundesliga op 27 mei af tegen 1. FSV Mainz 05. Bayern München heeft nog wedstrijden tegen RB Leipzig (thuis) en 1. FC Köln (uit) op het programma staan.

"We zijn nu de jager", aldus trainer Edin Terzic. "We hebben met deze zege weer laten zien dat we nog niet klaar zijn. We moeten volgende week winnen bij Augsburg. En als we dan in de laatste wedstrijd van het seizoen als eerste de leiding nemen, ligt de druk in het andere stadion bij onze concurrent. Het kan nog."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.