Terug

Volg Vandaag Inside

Videogoal: Haller schiet Dortmund met twee doelpunten naar koppositie

Videogoal: Haller schiet Dortmund met twee doelpunten naar koppositie

21 mei 2023, 19:36

Borussia Dortmund heeft door een moeizame zege op FC Augsburg in de voorlaatste speelronde de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. Sébastien Haller had met twee treffers een groot aandeel in de 3-0-zege van de ploeg van coach Edin Terzic.

Borussia heeft door de zege met 70 punten 2 punten meer dan de titelverdediger uit München. De ploeg uit Dortmund speelt volgende week thuis tegen Mainz en is bij een zege zeker van de titel. Bayern speelt de laatste wedstrijd bij 1. FC Köln. Bayern verloor zaterdag in eigen huis met 3-1 van RB Leipzig.

Dortmund, dat begon met Donyell Malen en voormalig Ajacied Haller, kwam in de eerste helft maar moeilijk tot grote kansen. Malen werd kort voor de rust vastgehouden door Felix Uduokhai en dat leverde de verdediger van Augsburg een rode kaart op. Ook tegen tien man had Dortmund het moeilijk, al raakte Niklas Süle met een kopbal nog de paal.

In de tweede helft tekende Haller voor de openingstreffer tegen Augsburg, waar aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd speelde. Na voorbereidend werk van Malen kwam de bal bij Haller die via de paal links binnenschoot. De zege was echter nog lang niet veilig, want doelman Gregor Kobel moest kort daarna redding brengen op een poging van Irvin Cardona.

Haller zorgde in de 84e minuut voor het bevrijdende tweede doelpunt. Doelman Tomas Koubek redde nog op een schot van Marco Reus die door Malen de diepte was ingestuurd, maar was kansloos bij de rebound van Haller, die zijn negende competitietreffer maakte. In de extra tijd schoot Julian Brandt nog de 3-0 binnen.

"Het is heel speciaal als je bedenkt waar we vandaan komen en waar we mee te maken hebben gehad dit seizoen", zei Borussia-coach Terzic. Bij doelpuntenmaker Haller werd afgelopen zomer na diens overgang van Ajax teelbalkanker geconstateerd. "Ongeacht wat er volgende week gebeurt, het grote wonder is dat Seb dit seizoen weer bij ons is. We hopen dat hij de held van het seizoen wordt. Wij zijn heel trots. De mens Haller met zijn wilskracht en positieve energie hebben we erg gemist. We hebben geleden met hem en zonder hem."

Dortmund kan zaterdag voor het eerst sinds 2012 de titel halen. "Dit jaar zijn we er dichterbij dan we in jaren zijn geweest", aldus Terzic. "Nu moeten we zes nachtjes slapen. En dan moeten we ervoor zorgen dat we er meteen vanaf de start bovenop zitten."

Haller kon zelf ook niet geloven dat de ploeg op de drempel van het kampioenschap staat. "Als iemand mij zes maanden geleden gezegd zou hebben dat ik me in deze situatie zou bevinden, had ik het niet geloofd", zei hij tegen de zender DAZN.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.