Terug

Volg Vandaag Inside

Videogoal: Wijnaldum leidt met goal zege van AS Roma op Sampdoria in

Videogoal: Wijnaldum leidt met goal zege van AS Roma op Sampdoria in

2 apr 2023, 00:00

Georginio Wijnaldum heeft met een doelpunt een zege van AS Roma op Sampdoria ingeleid. De middenvelder opende in de tweede helft met een kopbal de score. Paulo Dybala maakte er vlak voor tijd uit een penalty, versierd door Wijnaldum, 2-0 van. Stephan El Shaarawy bracht diep in blessuretijd de eindstand op 3-0.

Wijnaldum kopte in de 57e minuut van dichtbij, via de grond, raak na een indraaiende voorzet van de Serviër Nemanja Matic. Het was voor de Rotterdammer zijn tweede doelpunt van het seizoen. Drie weken geleden was hij ook trefzeker in de met 4-3 verloren thuiswedstrijd tegen Sassuolo. Wijnaldum maakte bijna twee maanden geleden zijn rentree na een scheenbeenblessure, die hem maanden langs de kant hield. Hij speelde tegen Sampdoria pas zijn achtste wedstrijd van het seizoen, waarvan zijn vijfde als basisspeler.

De 32-jarige Wijnaldum werd door bondscoach Ronald Koeman weer bij Oranje gehaald. Hij had eind maart, tijdens de afgelopen interlandperiode, zowel tegen Frankrijk als tegen Gibraltar een basisplaats.

Kort voordat Wijnaldum tot scoren was gekomen, moest Sampdoria met tien man verder na de tweede gele kaart voor de Colombiaan Jeison Murillo. Aan de zijde van Sampdoria viel Sam Lammers halverwege de tweede helft in.

AS Roma kwam op gelijke hoogte met nummer 3 Internazionale, dat zich zaterdag op eigen veld liet verrassen door Fiorentina (0-1). Beide clubs hebben 50 punten. AC Milan, dat later op de avond koploper Napoli treft, heeft er 2 minder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.