Videogoal: Flekken ziet afstandsschot van De Ligt in de kruising vliegen

8 apr 2023, 00:00

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga behouden. De kampioen won bij SC Freiburg, 0-1. Matthijs de Ligt werd de matchwinner. Achtervolger Borussia Dortmund won eveneens. De nummer 2 versloeg op eigen veld de derde kampioenskandidaat 1. FC Union Berlin met 2-1.

Eerder in de week had Freiburg in München Bayern nog uitgeschakeld in de kwartfinales van het bekertoernooi.

Vlak na rust zette De Ligt Bayern München op voorsprong. Hij passeerde met een schot van afstand zijn landgenoot Mark Flekken in het doel van Freiburg. Flekken had eerder met enkele goede reacties een voorsprong van Bayern weten te voorkomen.

Belangrijke treffer

"Als je het enige doelpunt maakt, kun je met recht spreken van een belangrijke treffer", keek De Ligt terug op zijn succesvolle wedstrijd. "Het was beslissend en dat is mooi. Het gaf ons ook meteen meer ruimte in de wedstrijd, omdat zij meer aan aanvallen moesten gaan denken. Helaas hebben we daar te weinig van geprofiteerd. We kregen kansen op meer doelpunten. Maar achterin hebben we niets weggegeven, dat is ook belangrijk."

De Ligt speelde vanaf het begin bij Bayern. Ryan Gravenberch mocht het laatste kwartier meedoen en kreeg nog een aardige kans op de 2-0. Ook Noussair Mazraoui viel nog in.

Malen

Na bijna een half uur zette Donyell Malen Borussia Dortmund op voorsprong tegen Union Berlin. De voormalig aanvaller van PSV, die in de basis stond, tikte de bal binnen na een voorzet van Raphaël Guerreiro.

In de 61e minuut werd het gelijk. Kevin Behrens scoorde na voorbereidend werk van Sheraldo Becker, voormalig speler van onder meer ADO Den Haag. Ongeveer 10 minuten voor tijd zette Youssoufa Moukoko Dortmund opnieuw op voorsprong.

Danilho Doekhi (ex-Vitesse) en Becker waren basisspelers bij Union.