Terug

Volg Vandaag Inside

Videogoal: Dortmund wint dankzij twee goals van Malen, Weghorst trefzeker voor Hoffenheim

Videogoal: Dortmund wint dankzij twee goals van Malen, Weghorst trefzeker voor Hoffenheim

20 jan 2024, 18:00

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund in de Bundesliga aan een ruime zege op 1. FC Köln geholpen. Dankzij twee treffers van de Nederlandse aanvaller won het elftal van trainer Eden Terzic met 4-0.

Malen opende in de 12e minuut de score uit een hoekschop. Dortmund koos voor een variant. Julian Brandt legde de bal neer rond de strafschopstip. Malen kwam voor zijn tegenstander en schoot raak: 0-1.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Niclas Füllkrug vergrootte in de 58e minuut uit een strafschop de voorsprong voor Dortmund. Enkele minuten later stuurde linksback Ian Maatsen zijn landgenoot Malen de diepte in. De oud-PSV'er faalde opnieuw niet (0-3). Malen staat dit seizoen op zeven doelpunten in de Bundesliga. Invaller Youssoufa Moukoko bepaalde in blessuretijd de eindstand.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Borussia Dortmund won vorige week met 3-0 bij Darmstadt en neemt de vijfde plaats in. De Duitse club is volgende maand de tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League.

Wout Weghorst scoorde ook, alleen leverde dat Hoffenheim niets op. SC Freiburg was met 3-2 te sterk. Weghorst verkleinde na een klein uur spelen, met een geplaatst schot in de verre hoek de achterstand tot 2-1. Maximilian Beier maakte vervolgens gelijk, maar Freiburg won dankzij de Hongaar Roland Salla alsnog. Hoffenheim blijft achtste.

Donny van de Beek speelde met Eintracht Frankfurt gelijk bij hekkensluiter Darmstadt. De middenvelder deed ruim een uur lang mee. Darmstadt maakte in de 95e minuut gelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.