VIDEOGOAL: Cristiano Ronaldo doet het WEER voor Manchester United!

20 okt 2021, 22:44

Cristiano Ronaldo heeft Manchester United woensdag aan een belangrijke overwinning in de Champions League geholpen. De Portugese aanvaller kopte in de thuiswedstrijd tegen Atalanta in de 81e minuut de 3-2 binnen. Het was voor Ronaldo zijn 300e officiële wedstrijd in het shirt van Manchester United, dat zaterdag in de competitie nog verloor van Leicester City.

Ook nu leek het mis te gaan. Atalanta leidde bij rust met twee treffers verschil. Na een kwartier kon de Kroatische middenvelder Mario Pasalic de bal van dichtbij binnentikken. Teun Koopmeiners gaf de assist bij de tweede treffer. De oud-speler van AZ legde de bal uit een hoekschop op het hoofd van Merih Demiral. Naast Koopmeiners had ook mede-international Marten de Roon een basisplaats.

Manchester United knokte zich in de tweede helft terug. Marcus Rashford zorgde in de 53e minuut voor de aansluitingstreffer en Harry Maguire maakte een kwartier voor tijd gelijk: 2-2. Het laatste woord was daarna aan Ronaldo.

In dezelfde poule won Villarreal bij Young Boys: 1-4. Oranje-international Arnaut Danjuma Groeneveld had een basisplaats bij Villarreal, maar scoorde niet.

Na drie speelronden is Manchester United met 6 punten koploper, gevolgd door Villarreal (4), Atalanta (4) en Young Boys (3).