Terug

Volg Vandaag Inside

Videogoal: Boadu scoort razendsnel bij debuut voor FC Twente

Videogoal: Boadu scoort razendsnel bij debuut voor FC Twente

3 feb 2024, 18:10

Myron Boadu heeft direct zijn waarde bewezen voor FC Twente. De van AS Monaco gehuurde aanvaller viel in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in de 78e minuut in en scoorde vrijwel direct daarna (2-0). Boadu stond in de 81e minuut ook aan de basis van de 3-0 van Younes Taha, een andere invaller. Bij die stand bleef het.

Boadu is gehaald als vervanger van Manfred Ugalde. De Costa Ricaan maakte de overstap naar Spartak Moskou. Trainer Joseph Oosting begon met Boadu en de van Ajax overgekomen Anass Salah-Eddine op de bank. Ricky van Wolfswinkel mocht het laten zien en de 35-jarige spits had al snel succes. Na een voorzet van Sem Steijn legde Michel Vlap de bal met zijn hoofd goed opzij. Van Wolfswinkel faalde van dichtbij niet (1-0).

RKC miste met aanvoerder Michiel Kramer, Godfried Roemeratoe en Aaron Meijers drie geschorste spelers. De Waalwijkers waren voor rust enkele keren gevaarlijk.

In de tweede helft had Twente duidelijk de overhand, al duurde het lang voor dat ook aan de score te zien was. Boadu had bij 3-0 nog een keer kunnen scoren, maar schoot naast.

Twente verstevigde met de zege de derde plaats. RKC blijft zestiende.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.