VIDEOGOAL: BOADU SCHIET JONG ORANJE NAAR DE HALVE FINALE!

31 mei 2021, 19:52

Jong Oranje heeft de halve finales van het Europees kampioenschap bereikt. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi versloeg Frankrijk, een van de belangrijkste kanshebbers voor de titel, in de slotfase met 2-1.

Frankrijk kwam in de 24e minuut op voorsprong. Verdediger Dayot Upamecano kopte uit een hoekschop raak. De gelijkmaker kwam in de beginfase van de tweede helft op naam van Myron Boadu. De aanvaller van AZ kreeg de bal voor zijn voeten na een mislukt schot van Abdou Harroui en schoot hoog raak: 1-1.

De Franse beloften waren in de laatste twintig minuten veel beter en Jong Oranje bleef moeizaam overeind. Uit een counter sloeg Nederland in blessuretijd wel toe. Op aangeven van Justin Kluivert scoorde Boadu opnieuw.

In de halve finales neemt Jong Oranje het donderdag op tegen Jong Denemarken of Jong Duitsland.