Terug

Volg Vandaag Inside

Videoarbitrage over jaar in Champions League

Videoarbitrage over jaar in Champions League

31 aug 2018, 13:31

MONACO (ANP/DPA) - Volgens Aleksander Ceferin wordt vanaf volgend seizoen gebruik gemaakt van videoarbitrage (VAR) in de Champions League. Dat zei de voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA in Monaco, waar vrijdag wordt geloot voor de Europa League. ,,Het plan is de techniek te gebruiken vanaf de strijd om de Europese Supercup in 2019 en dan ook in de Champions League'', aldus Ceferin. ,,Als we er klaar voor zijn, gaan we met de VAR beginnen.''

Eerder was er al sprake van dat dit seizoen vanaf de knock-outfase de videoarbitrage in het belangrijkste Europese clubtoernooi zou worden ingevoerd. Geheel uitsluiten deed de Sloveen dat niet. ,,Maar we zijn het op dit moment niet van plan.'' Ceferin staat nog sceptisch tegenover het systeem met videoarbiters achter tv-schermen. Hij noemt het problematisch de techniek in alle 55 aangesloten landen goed te laten functioneren. ,,Ik heb nog twijfels'', zei hij. ,,Bij het WK waren er enkele goede beslissingen, maar we moeten zien hoe het zich ontwikkelt.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.