Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: waanzinnige sfeeractie Quick Boys-fans bij training om 05.00 uur 's ochtends

VIDEO: waanzinnige sfeeractie Quick Boys-fans bij training om 05.00 uur 's ochtends

2 dec 2021, 08:41

De amateurs van voetbalvereniging Quick Boys hebben donderdag al om 05.00 uur een training afgewerkt. Trainer Edwin Grünholz wilde zijn spelers zo voorbereiden op de inhaalwedstrijd van zaterdag in Jack's League, het hoogste niveau bij de amateurs, tegen Jong FC Volendam. Zo'n honderd supporters van Quick Boys waren eveneens vroeg opgestaan en staken fakkels en vuurwerk af aan het begin van de training op Sportpark Nieuw Zuid.

'Binnen een vereniging is het moeilijk om zoiets geheim te houden', zegt voorzitter Bart van Kruistum. 'Een welgemeend mea culpa voor de omwonenden. Zij zullen ongetwijfeld wakker geworden zijn door het vuurwerk. Gelukkig zijn de meeste buurtbewoners ook fan van Quick Boys.'

Vanwege de coronamaatregelen mogen alle amateurs tussen 17.00 en 05.00 uur niet sporten. Vrijwel alle amateurvoetbalverenigingen trainen normaal gesproken 's avonds. 'Alle spelers hebben deze week een trainingsprogramma meegekregen om thuis te doen. De groepstrainingen op maandag en dinsdag konden niet doorgaan. In de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag wilde onze trainer graag de groep toch een keer bij elkaar hebben, ook voor de teambuilding', zegt Van Kruistum. 'Daarom hebben ze al om 05.00 uur getraind. De spelers waren er allemaal.'

Quick Boys zou eigenlijk zaterdag de derby spelen tegen VV Katwijk, de koploper in de competitie, maar de 'burenruzie' is uitgesteld. De burgemeester van Katwijk vreesde voor problemen tussen supporters van beide clubs. Publiek is voorlopig niet welkom bij sportwedstrijden, maar het hoofdveld van Quick Boys wordt omzoomd door de duinen. 'Het gevaar dat supporters van beide clubs in de duinen zouden gaan staan om toch te kijken, was te groot', aldus Van Kruistum. In plaats daarvan werd de wedstrijd Jong FC Volendam - Quick Boys vervroegd van 18 naar 4 december.

De KNVB heeft in de A-categorie het reguliere programma van komend weekeinde geschrapt, omdat de clubs niet op een normale manier kunnen trainen. De bond geeft clubs wel de ruimte om inhaalwedstrijden te spelen. In de B-categorie, het recreatieve voetbal, gaat het programma wel door.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.