Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Vreugdebier zorgt voor vier gestaakte duels in betaald voetbal

Video: Vreugdebier zorgt voor vier gestaakte duels in betaald voetbal

13 mei 2023, 10:35

Vreugdebiertjes hebben scheidsrechters in het Nederlands voetbal vier keer tot ingrijpen gedwongen in het betaald voetbal. Drie duels in de Keuken Kampioen Divisie en de wedstrijd FC Twente - NEC in de Eredivisie werden kort stilgelegd nadat bij het vieren van een doelpunt bekers bier op het veld belandden.

Volgens de aangescherpte regels van de KNVB moet de scheidsrechter de ploegen naar de kleedkamers sturen als er voorwerpen op het veld worden gegooid. Dat gebeurde als eerste in Eindhoven na een treffer van Jelle Goselink van Helmond Sport, waar feestvierende supporters van de bezoekende club zich niet konden beheersen.

Kort daarop ging het ook mis in Enschede. Daar vierden supporters van de thuisclub de 2-0 van hun ploeg door minimaal een drinkbeker op het veld te gooien. Dat was voor arbiter Danny Makkelie genoeg om de teams van het veld te halen. "Ik heb zelf niet gezien dat er minimaal een bekertje werd gegooid", zei de arbiter bij ESPN. "Maar mijn assistent wel en de VAR ook. Doelman Jasper Cillessen kon die beker maar net ontwijken."

Ook bij FC Den Bosch vlogen na de 2-2 van Nick de Groot tegen Almere City de bekers op het veld. En de wedstrijd PEC Zwolle - Roda JC werd ook tijdelijk stilgelegd na de derde treffer van de thuisploeg.

Volgens de regels van de KNVB moet een scheidsrechter de wedstrijd definitief staken als er een tweede keer een voorwerp op het veld wordt gegooid. Dat gebeurde bij alle wedstrijden niet, waardoor ze 'gewoon' werden uitgespeeld. Duels worden definitief gestaakt als spelers, trainers of de arbitrage door voorwerpen worden geraakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.