Terug

Volg Vandaag Inside

Van Polen niet te spreken over penaltymoment: 'Kan je net zo goed geen VAR meer doen'

16 mrt 2024, 21:25

PEC Zwolle verloor zaterdagavond met 3-1 op bezoek bij Fortuna Sittard, maar aanvoerder Bram van Polen is met name ook niet te spreken over een beslissing van de VAR.

De Zwollenaren wilden een strafschop nadat de bal tegen de arm van Dijks was beland. De VAR oordeelde, nadat het spel was stilgelegd door een hoekschop voor de thuisploeg, dat er geen sprake was van opzet. Nog frustrerender voor PEC was dat het uit die corner 2-0 werd. Justin Lonwijk schoot in uit een hoekschop van Oguzhan Özyakup. In de extra tijd maakte invaller Alessio Da Cruz er nog 3-0 van, niet veel later gevolgd door de 3-1 van Lennart Thy.

"Ja, wat moet je hier van zeggen?", reageerde Van Polen na afloop voor de camera van ESPN. "We hebben de VAR sowieso niet heel erg mee dit seizoen, maar dit is natuurlijk een honderd procent penalty. Ik weet niet wat ze daar in Zeist aan het doen zijn…"

Van Polen kreeg vervolgens de uitleg van de VAR te horen. "Haha! Tsja… Dan kan je net zo goed geen VAR meer doen. Even serieus. Ik moet nu oppassen wat ik zeg, waarschijnlijk hebben ze even zitten slapen in Zeist. Dijks zei zelf ook tegen mij dat hij de bal op zijn hand had gekregen", aldus de aanvoerder van PEC in de onderstaande video.

Eerder in Vandaag Inside luidde René van der Gijp de noodklok over de VAR, die pleit voor verandering. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.