Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Union-coach geeft Bayern-speler een tik in zijn gezicht en krijgt rood

Video: Union-coach geeft Bayern-speler een tik in zijn gezicht en krijgt rood

25 jan 2024, 12:15

Union Berlin-coach Nenad Bjelica heeft woensdagavond tijdens het competitieduel tegen Bayern München een rode kaart gekregen, omdat hij een speler van Bayern een tik in zijn gezicht gaf.

De aanvaring vond een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd plaats toen Bayern een inworp kreeg. Leroy Sané wilde de bal overnemen van Bjelica, maar daar wilde hij niet aan meewerken. De aanvaller probeerde vervolgens de bal uit Bjelica zijn handen te slaan, waarop hij reageerde met een tik in Sané zijn gezicht.

(De tekst gaat verder onder de Tweet.)

Bjelica kreeg een rode kaart en mist daarmee de thuiswedstrijd tegen Darmstadt van komende zondag. Het is mogelijk dat de straf hoger uitvalt. In de reglementen van de Duitse voetbalbond staat dat voor het opzettelijk gebruiken van geweld (schoppen, slaan, duwen, bijten en spugen) tegen een tegenstander, een straf van zes weken tot zes maanden opgelegd kan worden.

De straf kan worden verlaagd als de tegenstander vlak voor de overtreding onsportief gedrag vertoonde. Dan is de minimumstraf drie wedstrijden schorsing. Die straf geldt ook als er sprake blijkt van een 'licht geval' van mishandeling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.