Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Sergiño Dest krijgt oliedomme rode kaart bij Verenigde Staten

Video: Sergiño Dest krijgt oliedomme rode kaart bij Verenigde Staten

21 nov 2023, 08:47

De voetballers van de Verenigde Staten hebben zich ondanks een nederlaag tegen Trinidad & Tobago (2-1) geplaatst voor de Copa América van volgend jaar. De Amerikanen verspeelden een voorsprong na een rode kaart voor PSV'er Sergiño Dest. De VS mag voor de vijfde keer meedoen aan de Copa América, dat oorspronkelijk voor Zuid-Amerikaanse landen is. Het toernooi is vanaf 20 juni in de VS.

De ploeg van bondscoach Gregg Berhalter verdedigde in het Nations League-duel met Trinidad & Tobago een 3-0-voorsprong uit de heenwedstrijd van de kwartfinales. Door de kleine nederlaag is de Amerikaanse ploeg door naar de halve finales, wat ook plaatsing voor de Copa América betekent.

Na de 1-0 van Antonee Robinson leek er niets aan de hand voor de VS, maar het werd nog spannend na een rode kaart van PSV-verdediger Dest in de 39e minuut. Verder dan een 2-1-zege kwam Trinidad & Tobago echter niet. Daardoor is het land veroordeeld tot de play-offs om zich te plaatsen voor de Copa América. Daar mogen komende zomer tien Zuid-Amerikaanse landen aan meedoen en zes ploegen uit Noord- en Midden-Amerika.

Dest werd weggestuurd nadat hij eerst geel had gekregen voor het wegschieten van de bal en daar vervolgens over bleef protesteren tegen de scheidsrechter. Dat leverde hem enkele seconden later zijn tweede gele kaart op. Het gedrag van Dest leidde tot boze reacties van meerdere teamgenoten.

Ook bondscoach Berhalter snapte niets van de 23-jarige voormalig Ajacied, die geboren werd in Almere. "Hij liet een aantal jongens extra werk doen en dat is onvergeeflijk. Dit was duidelijk niet het goede antwoord van Sergiño."

Dest bood zelf zijn excuses aan via sociale media. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, staf en alle fans voor mijn gedrag. Het was onacceptabel, egoïstisch en onvolwassen. Ik heb mijn team in de steek gelaten. Het is iets waar ik van moet leren en het zal niet meer gebeuren."

PSV-spits Ricardo Pepi, die donderdag in het thuisduel nog de 1-0 maakte, speelde 65 minuten mee. Hij werd vervangen door middenvelder Malik Tillman, zijn ploeggenoot in Eindhoven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.