Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: Russische man furieus om sluiting McDonald’s en ketent zich vast aan de deur

VIDEO: Russische man furieus om sluiting McDonald’s en ketent zich vast aan de deur

14 mrt 2022, 11:33

McDonald's heeft zijn 850 restaurants in Rusland gesloten uit afschuw over de inval in Oekraïne. Een Russische man is zo woedend om het besluit, dat hij zichzelf heeft vastgeketend aan een deur van een McDonald’s restaurant in Moskou.

Het was een moeilijke beslissing voor topman Chris Kempczinski, maar is het volgens hem onmogelijk het menselijk leed bij de Oekraïners te negeren.

Volgens Kempczinski was het vanwege de duizenden werknemers van McDonald's in Rusland moeilijk om gehoor te geven aan de steeds luidere roep om een boycot. In totaal heeft McDonald's zo'n 62.000 werknemers in het land. Zij zullen worden doorbetaald, belooft McDonald's.

'In de ruim dertig jaar dat McDonald's actief is in Rusland, zijn we een belangrijk onderdeel geworden van de 850 gemeenschappen waarin we werken', schrijft de topman in een bericht aan het personeel van de fastfoodketen. 'Maar we kunnen het onnodige lijden in Oekraïne niet negeren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.