Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: prachtig eerbetoon aan Wim Jansen in De Kuip

VIDEO: prachtig eerbetoon aan Wim Jansen in De Kuip

6 feb 2022, 12:13

De supporters van Feyenoord hebben in De Kuip met een minuut applaus een eerbetoon gebracht aan Wim Jansen. Het Feyenoord-icoon overleed bijna twee weken geleden op 75-jarige leeftijd. Voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaalde voetbal wordt Jansen dit weekeinde met een minuut applaus geëerd.

De spelers van Feyenoord dragen in de stadsderby tegen Sparta rouwbanden. Beide ploegen klapten vanuit de middencirkel mee met het publiek.

Vanwege het eerbetoon aan Jansen kwamen de spelers van Feyenoord en Sparta niet het veld op in shirts met daarop de tekst 'stadions vol', wat dit weekeinde in andere stadions wel gebeurt. De profclubs pleiten zo voor verdere openstelling van hun stadions. Ze mogen momenteel slechts één derde van de capaciteit gebruiken.

Jansen speelde 65 interlands voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalde van de WK's in 1974 en 1978. Vorige week zaterdag vond in Rotterdam een afscheidsdienst plaats voor de voormalige middenvelder van Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.