Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Powned-ploeg aangereden wegens opnames bij Sunneklaasfeest

Video: Powned-ploeg aangereden wegens opnames bij Sunneklaasfeest

6 dec 2023, 14:44

Omroep PowNed gaat aangifte doen van een incident tegen een cameraploeg op Ameland. Bewoners van het Waddeneiland zouden drie journalisten dinsdagavond hebben aangevallen omdat zij opnames wilden maken van het Sunneklaasfeest. Een woordvoerder van PowNed heeft een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

Eindredacteur Roy van den Berghe van PowNed stelt tegen de krant dat de cameraploeg werd "besprongen door een knokploeg van twintig, dertig man die op de autoruit sloegen en op de motorkap gingen staan". Toen de auto met journalisten wegreed, werd door een aantal eilanders de achtervolging ingezet. Zij scheurden volgens de eindredacteur "met een gang van 140 kilometer per uur over de kronkelige eilandweggetjes" en reden de journalisten "meerdere keren klem". Een woordvoerder van PowNed bevestigt dit verhaal.

"Ons team werd klemgereden door een twintigtal hooligans met zwarte capuchons", vertelt PowNed-voorzitter Dominique Weesie. "Het ging al fout zodra we van de boot afkwamen, ons team had nog geen beeld gedraaid." Toen de journalisten met de gehavende auto bij de politie aankwamen, zeiden agenten volgens Weesie "dat ze vast een boom hadden geschampt. Ze konden onze veiligheid niet garanderen en raadden ons aan het eiland te verlaten."

Daarna belden de journalisten volgens PowNed zowel alarmnummer 112 als de politie Noord-Nederland. Toen deze telefoontjes ook niet tot actie leidden, belde Weesie demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz van wie hij het persoonlijke nummer had. "Het voelde heel fout om dat te doen, maar ik zag geen enkele oplossing meer om de veiligheid van mijn mensen te kunnen garanderen", aldus Weesie. Na het gesprek met Yeşilgöz duurde het volgens Weesie tien tot vijftien minuten totdat de agenten wel hulp boden. De journalisten van PowNed hadden zich volgens Weesie op dat moment verschanst in een vakantiehuisje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.