Terug

Volg Vandaag Inside

Video: PowNed-cameraploeg belaagd bij demonstratie in Duitse Lützerath

Video: PowNed-cameraploeg belaagd bij demonstratie in Duitse Lützerath

15 jan 2023, 11:25

Een cameraploeg van omroep PowNed is zaterdag bij het protest tegen de bruinkoolwinning in het Duitse Lützerath belaagd door een groep activisten. Dat zegt omroepvoorzitter Dominique Weesie, die daarmee eerdere berichtgeving van de NOS bevestigt. De omroep doet aangifte.

De activisten droegen een vlag bij zich van de extreemlinkse beweging Antifa, beschrijft de NOS. De cameraman in kwestie heeft last van zijn hand en de camera is beschadigd, verder zijn de cameraman en de verslaggever ongedeerd.

Niet alleen het PowNed-team werd belaagd, stelt Weesie. "Het was niet specifiek tegen ons gericht, maar eigenlijk werden alle journalisten die daar aanwezig waren bekogeld met stenen", aldus de omroepvoorzitter tegen de NOS.

Een ANP-verslaggever zag zaterdagmiddag nog dat de sfeer op de demonstratielocatie Lützerath grimmig was en dat een aantal activisten gewond was geraakt. Demonstranten willen niet dat er naar bruinkool wordt gegraven, omdat dat enorm vervuilend is. De Duitse overheid ziet het als enige mogelijkheid om ook de komende jaren voldoende energie te kunnen opwekken.

Bekijk het verslag van de demonstratie hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.