Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: Payet krijgt flesje water naar hoofd gegooid, Lyon-Marseille gestaakt

VIDEO: Payet krijgt flesje water naar hoofd gegooid, Lyon-Marseille gestaakt

21 nov 2021, 21:03

Het duel in de Franse voetbalcompetitie tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille is gestaakt omdat Dimitri Payet van Marseille werd geraakt door een flesje. Het flesje water was vanaf de tribunes van het Groupama Stadium in Lyon gegooid.

Payet stond zondagavond op het punt een corner te nemen toen hij werd getroffen. Kort na het voorval werden beide teams naar de kleedkamers gestuurd. Payet verliet het veld met ijs op zijn hoofd.

Het duel was pas 4 minuten onderweg. Lyon wordt getraind door Peter Bosz.

Afgelopen zomer raakte Payet in opspraak in Frankrijk omdat hij na te zijn bekogeld een flesje terugwierp in de tribune. Dat deed hij in de uitwedstrijd tegen Nice. De fans van die club reageerden furieus en bestormden het veld. De Franse league wilde de wedstrijd door laten spelen, net als de thuisclub. De spelers van Marseille weigerden dat, waarna het duel op een neutrale locatie werd uitgespeeld.

Net als in Nederland is het ook in Frankrijk al enige tijd onrustig met voetbalfans. In september ontstond bij het duel tussen RC Lens en Lille OSC na de eerste helft grote chaos. Aanhangers van beide teams zochten tijdens de rust de confrontatie. Tientallen bezoekers betraden het veld en liepen op een vak af met fans van de andere club.

"Met de overheid strijden we voor de belangen van de fans: volle tribunes, staantribunes, roken in gereserveerde ruimtes, reizen naar wedstrijden. Dit begin van het seizoen gaat ons dan niet helpen. Een 'reality check' is snel nodig voor iedereen die bij het voetbal is betrokken, om te beginnen bij de supporters", liet de minister van Sport, Roxana Maracineanu, twee maanden geleden optekenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.