Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Nyck de Vries rijdt auto in puin tijdens F1-kwalificatie

Video: Nyck de Vries rijdt auto in puin tijdens F1-kwalificatie

28 apr 2023, 16:21

Nyck de Vries heeft zijn goede vrije training van vrijdagochtend geen vervolg kunnen geven tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace van de Grote Prijs van Azerbeidzjan. De Nederlandse coureur zette zijn AlphaTauri in de muur in bocht 3.

De Vries, nog puntloos in de WK-stand, had de vrije training verrassend als zesde beëindigd. Na de crash van de Fries kwam de rode vlag. Tweevoudig kampioen Max Verstappen had op dat moment de beste tijd genoteerd.

De kwalificatie van vrijdagmiddag is voor de startvolgorde van de ‘normale’ race op zondag. In Bakoe staat ook de eerste sprintrace van het seizoen op het programma. In de nieuwe opzet is er voor het eerst een kwalificatie voor de sprintrace. Deze 'sprint-shootout' vervangt de vrije training op zaterdagochtend.

Bekijk hieronder de beelden van de crash.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.