Terug

Volg Vandaag Inside

Mascotte Braziliaanse voetbalclub geschorst voor haantjesgedrag

Mascotte Braziliaanse voetbalclub geschorst voor haantjesgedrag

9 mrt 2022, 15:44

De mascotte van de Braziliaanse kampioen Atlético Mineiro 'Galo' is voor één duel geschorst. De haan zou zich in de derby van de stad Belo Horizonte tegen Cruzeiro schuldig hebben gemaakt aan 'intimiderend gedrag'.

Nadat Cruzeiro in de uitwedstrijd tegen Mineiro op een 1-0-voorsprong was gekomen, zou de mascotte van de thuisploeg naar een van de spelers zijn gerend en hem hebben gehinderd bij het juichen.

Volgens de verantwoordelijke voetbalbond is het 'noodzakelijk om pedagogische methoden toe te passen om soortgelijke praktijken in de toekomst te stoppen'.

Cruzeiro won de wedstrijd uiteindelijk toch met 2-1, na een doelpunt in de 97e minuut.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.