Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Marokkaanse spelers eren Nouri na historische prestatie op WK

Video: Marokkaanse spelers eren Nouri na historische prestatie op WK

6 dec 2022, 00:00

De selectie van Marokko heeft na het bereiken van de kwartfinales op het WK voetbal in Qatar Abdelhak Nouri geëerd. Sofyan Amrabat hield na afloop in de kleedkamer een shirt met de naam en het rugnummer van Nouri - 34 - omhoog, terwijl de spelers zijn naam scandeerden. De 25-jarige Nouri heeft Marokkaanse ouders.

In juli 2017 werd Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. De middenvelder liep daarbij ernstige en blijvende hersenschade op. Op dat moment speelden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, tegenwoordig twee belangrijke krachten in het Marokkaanse elftal, nog bij Ajax.

Marokko speelde met 0-0 gelijk tegen Spanje en nam vervolgens de penalty's beter. Bij de laatste acht is Portugal de tegenstander. Marokko wist nooit eerder de kwartfinales te halen op een WK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.