Terug

Volg Vandaag Inside

Luis Suárez breekt tijdens emotionele afscheidsspeech

Luis Suárez breekt tijdens emotionele afscheidsspeech

24 sep 2020, 15:50

Luis Suárez heeft donderdag afscheid genomen van FC Barcelona. De 33-jarige aanvaller uit Uruguay stapt over naar Atlético Madrid. Op een speciaal belegde persconferentie nam Suárez op emotionele wijze afscheid van de club waar hij sinds 2014 onder contract stond.

'Ik zal altijd fan blijven van deze club', zei Suárez. 'Ik bedank de fans voor de liefde die ze me hebben gegeven en die ik nooit zal vergeten.'

Suárez (33) maakte 198 doelpunten in 283 wedstrijden voor Barcelona en won dertien prijzen waaronder vier landstitels en de Champions League. "Ik vertrek trots als nummer 3 op de topscorerslijst aller tijden van de club. Ik weet niet hoe het zal zijn om tegen Barcelona te voetballen, tegen voormalig teamgenoten en vrienden. Maar we gaan het proberen en maken er het beste van."

Suárez, die eerder uitkwam voor FC Groningen, Ajax en Liverpool, maakte voor de persconferentie foto's met zijn familie in Camp Nou. Hij kreeg een bedankje van voorzitter Josep Maria Bartomeu. 'Barcelona zal altijd een thuis voor jou blijven. Ik hoop dat we tegen de tijd dat je stopt met voetballen en de coronapandemie achter ons ligt, hier alsnog een afscheidswedstrijd kunnen houden', aldus Bartomeu.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.