16 dec 2023, 18:05

De wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is korte tijd stilgelegd, nadat er vlak voor rust plastic glazen op het veld werden gegooid. De stand was 1-0 voor Utrecht op het moment dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük de spelers naar binnen stuurde.

RKC-spits Michiel Kramer had net een strafschop gemist, maar mocht de penalty opnieuw nemen na het te vroeg inlopen van Utrecht-spelers.

De wedstrijd werd even later hervat. Kramer benutte vervolgens alsnog in tweede instantie de strafschop voor de 1-1, waarna de spelers weer naar binnen gingen voor de rust.

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, bevestigde in september dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. "Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben sinds ze zijn ingevoerd", zei Van Leeuwen toen voor de camera van ESPN tijdens een congres in Zeist. "Ik heb het dan over die specifieke maatregel rond het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Er zijn vijfhonderd wedstrijden geweest sinds die maatregelen gelden en er zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt."

Van Leeuwen zei in september geen reden te zien om iets te veranderen. "Vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt, daar wilden we vanaf."