Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: Klassieker later gestart door brand in Johan Cruijff Arena

VIDEO: Klassieker later gestart door brand in Johan Cruijff Arena

20 mrt 2022, 14:34

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is een paar minuten later begonnen vanwege een brandje op de Zuid-tribune van de Johan Cruijff ArenA. De brand ontstond tijdens een sfeeractie voor Carlo Picornie. Het is komende woensdag exact 25 jaar geleden dat de Amsterdammer tijdens een gevecht met aanhangers van Feyenoord in een weiland bij Beverwijk overleed.

Supporters van de F-Side van Ajax lieten vlak voor het duel met Feyenoord een groot spandoek zien met een afbeelding van Picornie. Ook staken ze veel vuurwerk af. Daardoor ontstond een brandje, dat door beveiligers en supporters werd geblust.

Picornie overleed op 23 maart 1997 tijdens gevechten tussen honderden hooligans van Ajax en Feyenoord in Beverwijk. De politie arriveerde te laat om een veldslag te kunnen voorkomen. Picornie werd 35 jaar oud.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.