Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Jackie Groenen vecht tegen tranen na mislopen Olympische Spelen: 'Sorry...'

29 feb 2024, 09:02

De tranen vloeiden bij de voetbalsters van Oranje na het mislopen van de Olympische Spelen komende zomer. Een duidelijk geëmotioneerde Jackie Groenen zag dat de 'Leeuwinnen' heel dichtbij waren, maar in het cruciale duel in Heerenveen uiteindelijk "terecht" van Duitsland verloren (0-2).

Routinier Daniëlle van de Donk zei dat het ontbreken op het olympisch voetbaltoernooi in Parijs "ontzettend balen" is. "Het is lang geleden dat we een eindtoernooi misten", aldus de tegen de tranen vechtende middenveldster, die met Oranje sinds 2013 op drie EK's, drie WK's en één Olympische Spelen stond.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Van de Donk had het vooral ook zwaar omdat ze zo graag een keer een 'echte' Spelen had meegemaakt, na het door coronaregels ernstig ontsierde toernooi in Tokio. "Ik keek heel erg uit naar het gevoel dat alle atleten altijd beschrijven, over dat olympisch dorp en alles. Ik heb er niks van meegemaakt. Natuurlijk is het geweldig om te zeggen dat je een olympiër bent, maar dat gevoel heb ik niet echt gehad."

Aanvoerster Sherida Spitse miste de Spelen van Tokio door een blessure op het laatste moment. "Nu ging in de laatste paar minuten van dit duel met Duitsland wel even door mijn hoofd dat ik geen nieuwe kans meer krijg. Dat is persoonlijk wel een domper. Een Olympische Spelen is toch weer wat anders dan een EK en een WK. Maar ik ben daar ook wel weer nuchter in. Ik heb genoeg mooie dingen meegemaakt."

Johan Derksen had bij de aanstelling van Andries Jonke als nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, een duidelijke mening over de opvolger van Mark Parsons. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.