Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Giro-favoriet Evenepoel hard ten val door loslopende hond

Video: Giro-favoriet Evenepoel hard ten val door loslopende hond

10 mei 2023, 20:45

Remco Evenepoel is volgens velen de grote favoriet tijdens de Giro, maar de Belg wist vandaag tijdens de vijfde etappe geen winst te behalen, omdat hij crashte door een loslopende hond.

Vandaag stond de vijfde etappe van de Ronde van Italië op het programma van Atripalda naar Salerno. Met een licht geaccidenteerde aanloop en een vlakke finale leek de etappe naar de hand van Remco Evenepoel te staan. Zijn plan was dan ook duidelijk: uit het gewoel blijven en rustig binnenkomen in het peloton, maar een loslopende hond dacht anders over dit plan. Remco Evenepoel raakte namelijk betrokken bij een valpartij als gevolg van de loslopende hond. Dit kwam doordat zijn ploeggenoot Davide Ballerini gehinderd werd door de hond en Evenepoel uit evenwicht raakte. Even werd gevreesd dat Evenepoel zijn weg in de etappe niet zou vervolgen, maar na enkele minuten beduusd voor zich uit te staren, klom hij toch weer op de fiets.

Echter was het nog niet gedaan met de pech voor de nummer twee van het algemeen klassement. Drie kilometer voor de finish ging Remco weer tegen de grond, nadat hij het achterwiel van Alex Kirsch raakte. De persverantwoordelijke van Soudal Quick-Step vertelde na afloop van de valpartij aan verschillende media: “Het lijkt erop dat er niets gebroken is, maar dat gaan we nu eerst nog eens checken. Vanavond komen we met een statement.” Door deze domper voor Evenepoel behoudt Leknessund nu de leiderstrui en heeft hij 28 seconden voorsprong op de Belg.

Het is overigens niet de eerste keer dat wielrenners worden gehinderd door een dier tijdens een ronde. Zo verscheen er tijdens de Strade Bianche Donne een paard in beeld. Hierbij bleef het op hol geslagen paard lang voor Demi Vollering uitrennen en hinderde hij haar tijdens haar achtervolging op Kristen Faulkner.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.