Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Geëmotioneerde Henk de Jong blikt terug: 'Ik was niet meer Henk, ik was een ander mens'

Video: Geëmotioneerde Henk de Jong blikt terug: 'Ik was niet meer Henk, ik was een ander mens'

23 dec 2023, 13:36

Henk de Jong blikt in een uitgebreid interview met de NOS terug op 2023. Een moeilijk jaar voor de trainer van SC Cambuur, die in maart succesvol werd geopereerd aan een cyste in zijn hoofd en in oktober volledig fit verklaard door de medici.  

"Als de operatie verkeerd zou uitpakken, wilde ik maar één ding. Dat ik niet gezeurd had", zegt De Jong onder meer in de onderstaande video. "Dat ik niet vervelend had gedaan tegen wie dan ook. Het had in dat geval iets moeten zijn van: oké, dit was het dus. Dat ik nu zo emotioneel reageer, komt omdat alles ineens weer terugkomt nu ik erover praat. Terwijl ik het voor mezelf juist ergens diep van binnen had weggestopt."

Met SC Cambuur was hij eerder succesvol met twee kampioenschappen in de Keuken Kampioen Divisie en de hoogste eindklassering (negende) in de Eredivisie ooit. De Jong begon in 2011 als assistent-trainer bij Cambuur en werd in 2013, als interim-hoofdtrainer na het ontslag van Alfons Arts, kampioen in de eerste divisie. Van 2014 tot 2016 en van 2019 tot 2022 was hij werkzaam als hoofdcoach van de Friese club.

In 2020 leek hij met Cambuur op weg naar promotie maar werd de competitie vanwege de coronapandemie afgebroken. Het jaar erop werden de Friezen alsnog kampioen. In de Eredivisie eindigde de ploeg in het seizoen 2021-2022 als negende, al miste De Jong om gezondheidsredenen de laatste maanden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.