12 aug 2022, 22:34

Borussia Dortmund heeft het eerste puntenverlies in het nieuwe seizoen in de Bundesliga ternauwernood voorkomen. Het elftal van de Kroatische trainer Edin Terzic draaide in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg in de slotfase een achterstand om: 1-3.

De wissels maakten het verschil bij Dortmund, waar Donyell Malen een basisplaats had. De oud-PSV'er ging in de 70e minuut naar de kant. Freiburg leidde op dat moment nog, dankzij een doelpunt voor rust van de Oostenrijker Michael Gregoritsch, die scoorde met zijn hoofd.

De thuisploeg liet na rust na om verder uit te lopen. Dortmund sloeg in het laatste kwartier toe. De Engelse invaller Jamie Bynoe-Gittens maakte in de 77e minuut gelijk, na een blunder van Mark Flekken. De Oranjedoelman liet de bal door zijn vingers glippen en kon de gelijkmaker daarna niet meer voorkomen. Youssoufa Moukoko, de vervanger van Malen, zette Dortmund in de 85e minuut op voorsprong. Marius Wolf, eveneens een invaller, scoorde daarna ook nog (1-3).