Terug

Volg Vandaag Inside

VIDEO: EK-held Donnarumma 90 minuten lang uitgefloten door eigen fans in Italië

VIDEO: EK-held Donnarumma 90 minuten lang uitgefloten door eigen fans in Italië

7 okt 2021, 11:27

Bondscoach Roberto Mancini van Italië treurde niet alleen om het verlies tegen Spanje in de halve finale van de Nations League (1-2), hij was ook bedroefd om het gedrag van de vele fans van AC Milan op de tribunes van stadion San Siro. Die joelden en floten de hele wedstrijd de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma uit. De fans zijn boos op de keeper omdat hij deze zomer na zes seizoenen Milan inruilde voor Paris Saint-Germain.

Donnarumma stopte nota bene nog de beslissende Engelse penalty in de EK-finale. 'Het maakte ons van streek, want het was een wedstrijd van het nationale elftal, geen clubwedstrijd. Die fans hadden hun grieven toch voor één wedstrijd opzij kunnen zetten', mopperde Mancini. 'Als Italië speelt, gaat dat toch boven alles.'

De bondscoach wist dat er vroeg of laat een einde zou komen aan de ongeslagen reeks van 37 wedstrijden van het Italiaanse team, maar de manier waarop zijn ploeg verloor van Spanje deed pijn. 'We hadden natuurlijk de wedstrijd met elf man moeten uitspelen. Er is een fout gemaakt die je op dit niveau niet moet maken. Het incident heeft grote invloed gehad op het wedstrijdverloop', haalde Mancini het wegsturen van Leonardo Bonucci aan. De aanvoerder werd op slag van rust bestraft met zijn tweede gele kaart, en daarmee rood, voor het uitdelen van een elleboogstoot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.