Terug

Volg Vandaag Inside

Video: De Bruyne en Alderweireld clashen op veld na doelpunt België

Video: De Bruyne en Alderweireld clashen op veld na doelpunt België

24 nov 2022, 00:00

Kevin de Bruyne en Toby Alderweireld raakten woensdagavond tijdens het WK-duel met Canada in een woordenwisseling, nadat Michy Batshuayi de Belgen op voorsprong had gezet.

De Bruyne vertelde na afloop dat hij de bal vaker in zijn voeten wilde krijgen. "Dat zijn emoties, het laat zien dat we ermee bezig zijn", zei De Bruyne, die aangaf dat het over 'voetbalzaken' ging, tegenover Sporza. "Zoals ik eerder zei: er lag meer ruimte dan misschien gezegd werd. Dat was de discussie. We zochten te veel de lange bal, terwijl er weldegelijk ruimte was. Ach, zo een discussie is geen probleem."

Ook Alderweireld wilde het niet groter maken. "Het is goed dat we emotie tonen. Zoiets laat zien dat we ermee bezig zijn. We moeten niet als koorknapen tegen elkaar doen, hé. Kevin had iets, ik was het daar niet mee eens. Nadien hebben we de knoppen snel omgedraaid."

De Belgische bondscoach Roberto Martínez hecht ook geen waarde aan het voorval. "Het zijn leiders die het heft in handen nemen. Zonder leiders houden we niet de nul vandaag. Natuurlijk was er een meningsverschil. Je moet niet altijd over alles akkoord gaan, maar wel je verantwoordelijkheid nemen", aldus Martínez.



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.