Terug

Volg Vandaag Inside

Video: Bizarre speech bij Amsterdamse corps: 'Vrouwen zijn niks en niks meer dan een hoer'

Video: Bizarre speech bij Amsterdamse corps: 'Vrouwen zijn niks en niks meer dan een hoer'

26 juli 2022, 13:12

Op social media is een video opgedoken waarop enkele seksistische uitspraken te horen zijn die zondagavond werden gedaan tijdens het lustrumfeest van het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging.

Honderden leden voelen zich onveilig na speeches tijdens het lustrum. Daarbij zou naar vrouwen zijn verwezen als "sperma-emmers" en zij zouden "niks en niks meer zijn dan een hoer". Mannen zouden "de nekken van vrouwen breken, om hun lul erin te steken". Een bestuurslid van de vereniging zou, naast het doen van eveneens vrouwonvriendelijke uitspraken, de beoogde cultuurverandering bij het corps een façade hebben genoemd en de verenigingsleden zien als verheven boven de samenleving.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.