26 aug 2023, 19:39

Calvin Bassey heeft bij zijn basisdebuut voor Fulham in de Premier League een rode kaart gepakt. De oud-verdediger van Ajax ontving twee gele kaarten in de wedstrijd tegen Arsenal.

Arsenal kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen stadgenoot Fulham. De nummer 2 van vorig seizoen keek al in de eerste minuut tegen een achterstand aan, nadat Andreas Pereira na 56 seconden had geprofiteerd van een fout in de verdediging van Arsenal.

Fulham hield de voorsprong tot de 70ste minuut vast, maar 20 minuten voor tijd maakte Bukayo Saka gelijk uit een penalty. Niet veel later was het al 2-1, via Eddie Nketiah, die raak tikte terwijl Bassey geblesseerd op de grond lag. João Palhinha bezorgde Arsenal vlak voor tijd toch puntenverlies, kort nadat zijn ploeggenoot Bassey zijn tweede gele kaart had gekregen. Bij Fulham speelde Kenny Tete de hele wedstrijd.

Arsenal heeft na drie duels 7 punten, United heeft er één minder. Everton, vorig jaar aan degradatie ontsnapt, staat onderaan en verloor ook de derde wedstrijd. Wolverhampton Wanderers was in Liverpool met 1-0 te sterk.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Manchester United heeft in de Premier League ondanks een vroege 2-0-achterstand toch gewonnen. Het United van trainer Erik ten Hag was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Nottingham Forest.

United keek al na 4 minuten tegen een 2-0-achterstand aan. De Nigeriaan Taiwo Awoniyi en Willy Boly waren trefzeker voor Forest. Christian Eriksen nam na ruim een kwartier de aansluitingstreffer voor zijn rekening en Casemiro maakte kort na rust gelijk. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Bruno Fernandes, die een penalty benutte. De strafschop werd toegekend na een overtreding op Marcus Rashford.

Kort daarvoor was Forest al tot een tiental teruggebracht. Joe Worrall haalde de doorgebroken Fernandes neer en kreeg direct rood. Bij United had Anthony Martial voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats. Hij kwam niet tot scoren en werd na een uur vervangen door Jadon Sancho.

Het Brentford van keeper Mark Flekken speelde met 1-1 gelijk tegen Crystal Palace.