Terug

Volg Vandaag Inside

Viaplay verdrijft Olav Mol met binnenhalen radiorechten: 'Alsof ik monddood word gemaakt'

Viaplay verdrijft Olav Mol met binnenhalen radiorechten: 'Alsof ik monddood word gemaakt'

1 mrt 2023, 12:35

Olav Mol verliest komend seizoen de radiorechten van de Formule 1 aan Viaplay. Volgens de commentator van online radiozender Grand Prix Radio is er geen andere reden denkbaar dan dat het Scandinavische concern hem hiermee "monddood probeert te maken".

Viaplay nam in 2022 de F1-televisierechten over van Ziggo Sport, waar Olav de races becommentarieerde. Zij namen meerdere analisten over van Ziggo, maar niét Olav Mol en zijn collega Jack Plooij. De commentator vertrok vervolgens naar de radio waar hij een enorme hit werd met zijn eigen Grand Prix Radio. Daar komt nu óók een einde aan: door Viaplay.

Het Scandinavische concern Nordic Entertainment Group (NENT) heeft naast de televisierechten namelijk ook de Nederlandse radiorechten binnengehaald voor komend seizoen. Daarmee wordt de stem van de 61-jarige commentator dus ook weggejaagd van de Nederlandse radio. De verslaggever gaat echter niet bij de pakken neerzitten en heeft op zijn beurt de rechten in België gekocht.

Olav is ervan overtuigd dat NENT hem "monddood wil maken" met het kopen van de radiorechten, zo vertelt hij aan NU.nl. "Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom ze anders de rechten hebben gekocht. Ik vind het bijzonder. Ik heb nog nooit gehoord dat een televisiezender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar optimaal te kunnen volgen, heb je ook de beelden op tv nodig. Dus volgens mij botst het niet."

De reporter hoopt - ondanks het kwijtraken van de Nederlandse radiorechten - nog altijd te horen te zijn voor mensen in Nederland. "Niet op de stream op onze site, want daar komt een geografische blokkade op. Maar volgens Europese regelgeving mogen er geen 'geoblocks' op apps geplaatst worden", besluit Olav optimistisch.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.