Terug

Volg Vandaag Inside

Viaplay reageert op boze Frank Masmeijer om documentaire: 'De film maakt niets mooier of lelijker'

Viaplay reageert op boze Frank Masmeijer om documentaire: 'De film maakt niets mooier of lelijker'

12 juni 2023, 15:58

De documentaire Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer "stelt de zaken niet mooier of lelijker voor dan zij zijn". Dat laat streamingdienst Viaplay maandag weten in reactie op de kritiek die Masmeijer zondag op de film uitte in het programma Renze Op Zondag. De voormalige NCRV-coryfee zei niet blij te zijn met de film. Hij had gehoopt dat de focus meer op de periode ná zijn veroordeling had gelegen.

"Toen Frank vorig jaar zomer gratie kreeg, leidde dat tot landelijke beroering", aldus Viaplay. "Daarom hebben we documentairemaker Roy Dames gevraagd naar eigen inzicht een eerlijk en realistisch portret van hem te maken. Een film waarin de zaken niet mooier of lelijker voorgeschoteld worden dan ze zijn en waarbij we inzoomen op de aspecten van Masmeijers leven. Dames heeft hem gedurende langere tijd gevolgd en laat in de documentaire ook zijn eigen worsteling zien."

Viaplay voegt eraan toe "heel trots en dankbaar te zijn" voor de samenwerking met Masmeijer. De oud-presentator werd in België veroordeeld tot negen jaar cel vanwege cocaïnesmokkel. Hij kwam vorig jaar eerder vrij doordat hij gratie had gekregen.

Masmeijer stelde in Renze Op Zondag "geschrokken" te zijn van het portret. Hij ziet de documentaire als een "afsluiting van dit verhaal" en wil het hierna niet meer over de zaak hebben: "Ik ben het een beetje zat nu." Veel meer details over de drugszaak geeft Masmeijer in de film overigens niet. Hij blijft bij zijn standpunt dat hij "enkel mensen bij elkaar heeft gebracht".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.