Terug

Volg Vandaag Inside

Vettel zocht contact met Verstappen over F1-record: 'Het gaat je lukken'

Vettel zocht contact met Verstappen over F1-record: 'Het gaat je lukken'

27 aug 2023, 11:16

Max Verstappen heeft onthuld dat Sebastian Vettel contact met hem heeft gezocht over het record dat hij zondag bij de Dutch Grand Prix kan pakken. De tweevoudig wereldkampioen heeft de afgelopen acht races in de Formule 1 gewonnen en als hij in de Dutch GP ook als eerste over de finish komt, evenaart hij de reeks van Vettel uit 2013.

Na vijf overwinningen stuurde Vettel Verstappen een berichtje: "Goed gedaan! Zoals je nu bezig bent, ga zo door en het gaat je lukken. Maar negen overwinningen op rij is iets heel indrukwekkends. Ik had nooit gedacht dat ik al op acht zou kunnen staan, dus als het zondag mogelijk is, ga ik er natuurlijk voor", aldus Verstappen.

Volgens de tweevoudig wereldkampioen is het winnen van negen races op rij niet iets wat hij in zijn achterhoofd heeft: "Ik zit niet in deze sport om te proberen records te breken, ik ben hier gewoon om op het moment zelf te winnen." 

Verstappen begint om 15.00 uur, met 105.000 toeschouwers op de tribunes, vanaf poleposition. Ook de voorgaande twee jaar veroverde hij de eerste startplek in Zandvoort en won hij de race ook. De Brit Lando Norris zette in de kwalificatie in zijn McLaren de tweede tijd neer en Mercedes-coureur George Russell de derde.

Als Verstappen opnieuw wint, zet hij een volgende stap op weg naar zijn derde achtereenvolgende wereldtitel. De voorsprong van de Red Bull-coureur in de WK-stand op zijn Mexicaanse ploeggenoot en eerste achtervolger Sergio Pérez is 125 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.