Terug

Volg Vandaag Inside

'Vervang Hugo de Jonge, Mark Rutte en alle andere politici door Frank de Boer'

'Vervang Hugo de Jonge, Mark Rutte en alle andere politici door Frank de Boer'

28 dec 2020, 10:42

Marcel van Roosmalen heeft in zijn rubriek Korte corner bij NOS Studio Voetbal teruggeblikt op 'het rampjaar 2020.' Er was wat hem betreft maar één lichtpunt: Frank de Boer.

De gortdroge Van Roosmalen begint: 'Met FC Utrecht-AZ namen we zonder winnaar afscheid van het rampjaar 2020. Het EK ging niet door, de competitie werd niet uitgespeeld, ADO Den Haag degradeerde niet, FC Utrecht won geen KNVB Beker, publiek was niet welkom. Er was maar één lichtpunt: bondscoach Frank de Boer.

Hij legt uit waarom: 'Frank de Boer is hinderlijk eerlijk. Hij neemt je na een slechte wedstrijd graag mee naar de bodem van de put. Frank de Boer is de kok die bij het uitserveren zegt dat het eten veel lekkerder had gekund, de dokter die concludeert dat je uiteindelijk toch doodgaat. Waren alle trainers maar als Frank de Boer. Hij maakt misschien geen elftal beter, maar wijst tot vervelendstoe naar de rotte plekken. Hij is het perfecte antwoord op de Oranjegekte. Wie naar hem luistert, weet dat we ook in 2021 geen Europees Kampioen worden.'

Van Roosmalen vervolgt: 'Hij heeft in zijn korte periode als bondscoach effectief afgerekend met het idee dat we beter zijn of mooier voetballen dan de rest. Alles wat Frank de Boer zegt is in één zin samen te vatten: 'Wij zijn niets bijzonders.' Van een verwachtingspatroon is geen sprake meer. Het land wordt steeds gekker, maar Frank de Boer blijft Frank de Boer.'

'Vervang Hugo de Jonge, Mark Rutte en alle andere politici door Frank de Boer. Laat hem alle talkshows presenteren én de miljoenennota én het nieuws voorlezen. Maak hem prins carnaval en burgemeester van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Pas als Frank de Boer zegt dat de pandemie voorbij is, kunnen de gordijnen open. Frank de Boer is een held. Jammer dat veel van zijn tijdgenoten dat nog niet zo zien,' concludeert Van Roosmalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.