Terug

Volg Vandaag Inside

Vertrek voorzitter Bartomeu bij Barcelona komt dichterbij

Vertrek voorzitter Bartomeu bij Barcelona komt dichterbij

7 okt 2020, 18:28

Een stemming onder de aanhang van Barcelona over het al dan niet aanblijven tot maart 2021 van de bekritiseerde voorzitter Josep Maria Bartomeu kan doorgang vinden. Volgens de campagneleiders van de actie tegen de zittende preses zijn alle handtekeningen onder een petitie officieel gecontroleerd en goedgekeurd.

Het vereiste aantal van 16.250 fans die instemmen met een motie van wantrouwen tegen Bartomeu was vorige maand al ruimschoots bereikt. Indien in het komende referendum minimaal 66,5 procent van de uitgebrachte stemmen de motie steunt, dient Bartomeu onmiddellijk op te stappen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de stemming zal plaatsvinden. Het is mogelijk dat Bartomeu, de man die trainer Ronald Koeman afgelopen zomer naar Barcelona haalde, zelf zijn conclusies trekt nu de motie van wantrouwen eraan komt. Bij de komende presidentsverkiezingen, die nog voor maart 2021 zijn gepland maar mogelijk een of twee maanden naar voren worden gehaald, zou hij zich sowieso al geen kandidaat meer stellen.

Bartomeu kan bij de achterban van Barcelona vrijwel geen goed meer doen. Het gebrek aan financiële daadkracht, de ruzie met sterspeler Lionel Messi die bijna vertrok, en de tegenvallende prestaties in het afgelopen seizoen vormen belangrijke kritiekpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.