Terug

Volg Vandaag Inside

Vertrek Overmars ook in het buitenland groot nieuws

Vertrek Overmars ook in het buitenland groot nieuws

7 feb 2022, 08:30

Het abrupte vertrek van Marc Overmars bij Ajax heeft ook al snel de buitenlandse media gehaald. Onder meer de Franse sportkrant L'Équipe, het Duitse Bild en diverse Engelse kranten besteden aandacht aan de zaak. Ajax maakte zondag kort voor middernacht bekend dat Overmars stopt als directeur voetbalzaken, omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten heeft gestuurd aan vrouwelijke collega's.

'Ajax-voetballegende ontslagen,' kopt Bild. De Engelse krant The Guardian benadrukt dat Overmars zich schaamt. De oud-speler van Arsenal werd de voorbije jaren met heel wat Engelse clubs in verband gebracht vanwege zijn succesvolle werk bij Ajax. 'Ajax Amsterdam neemt afscheid van Marc Overmars wegens ongepast gedrag richting vrouwelijke collega's,' schrijf L'Équipe. In Spanje, waar Overmars voetbalde bij FC Barcelona, heeft het nieuws de kranten ook al bereikt. 'Ajax ontslaat Overmars wegens 'ongepaste berichten' aan collega's,' aldus de grote Catalaanse krant Sport. Een andere krant, Marca, publiceerde prominent op de website een uitspraak van Overmars: 'Ik schaam me.'

De Belgische sportzender Sporza noemt Overmars 'de architect van het sportieve succes' van Ajax. 'Wat een mooi weekend leek te worden voor Ajax, is net voor middernacht nog uitgedraaid op een dieptepunt,' aldus Sporza, doelend op de zege van Ajax op Heracles (3-0) en de nederlaag van achtervolger PSV tegen AZ (1-2). 'Alle optimisme is echter weggeblazen door het bericht van Ajax dat de club afstand neemt van Marc Overmars.'

Overmars verlengde eind vorig jaar zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2026. Met hem als directeur voetbalzaken maakte de Amsterdamse club de afgelopen jaren ruim 300 miljoen euro winst op de transfermarkt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.